Keskustelua Vaikuttava mieli – blogista

Keskustelu Keskustelu Helmikeskustelu Keskustelua Vaikuttava mieli – blogista

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Eija Honkala 2 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #5569

  Eija Honkala
  Osallistuja (Participant)

  Kirjoitin äskettäin nyt nähtävissä olevan blogikirjoituksen ”Mieluummin ihmisiä kuin lääkkeitä”. Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä on sinun mielipiteesi ja kokemuksesi ihmisten merkityksestä toipumisesi kannalta? Minkä koet auttavan eniten?

  #5571

  Petri Keckman
  Osallistuja (Participant)

  Lisäisin blogikirjoituksesi otsikkoon sanan ”Masennukseen…”. Esimerkiksi minun manioitani eivät mtkään keskusteluavut hillitse vaan pelkästään lääkkeet.

  #5572

  Juha Korkee, Hyvinkää
  Osallistuja (Participant)

  Psykiatria on osannut esittää vain pienen osan siitä tervehdyttävästä ja menestykseen vievästä voimasta, jonka saa osakseen kahdella tavalla: 1.) Verkostoitumalla vertaisten kanssa 2.) Julkaisemalla omia töitään yleisölle, kuten mitä tahansa taidetta, asiatekstejä, yhteisissä hankkeissa toimimista, yhteiskunta kekoon omien korsien julkista kantamista, jne.

  Juha Korkee

  #5575

  veijo
  Osallistuja (Participant)

  Minua on kuntouttanut lääkehoito, psykoterapia, eläkepäätös, ihmissuhteet ja psykiatri Juha Kemppisen kirjoittama itseapukirja ’Naamion takaa’. Tärkeimmiksi kuntouttaviksi asioiksi nousevat minulla kaksivuotinen psykoterapia ja lääkehoito. Nämä viisi minua kuntouttanutta asiaa muodostavat kuitenkin yhden kokonaisuuden. Niitä ei voi erottaa toisistaan.

  jäsen Veijo E.

  #5576

  Eija Honkala
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos kannanotoistanne. Huomaamme tästä, että yhtä yleipätevää ratkaisua mielenterveyden ongelmaan ei ole. Olemme erilaisia ja kullakin on omat erityiset tarpeensa. Varmaankin on niin, kuten Petri ja Veijo totesivat, että oikea perushoito on tärkeintä. Ja perushoitoon laskisin lääkeavun ja psykoterapian. Ihmiskontaktit ja yhteisöt tukevat parhaimmillaan tätä kehitystä, ja vertaisyhteisö on siinä parhaimmillaan, koska siellä saa olla oma itsensä. Tästä puolesta Juha on saanut voimaa ja kannustusta. Kaipa ihmisten merkitys on antaa toinen toisilleen tukea, iloa ja tunnetta elämän merkityksellisyydestä.

  #5592

  Eija Honkala
  Osallistuja (Participant)

  Psykiatri Juhani Mattila on kirjoittanut kirjan nöyryyttämisen kauaskantoisista ja vahingollisista seuraamuksista. Tästä kirjoitin viimeisimmässä Vaikuttava mieli blogissani. Väheksyntä, moittiminen ja arvostelu, jota lapsi saa osakseen vaikuttaa myös myöhemmin elämässä. Herkistytään arvostelulle, pelätään loukkauksia ja jopa vältellään ihmisten joukkoon lähtemistä. Myös selittämätön ahdistus voi vaivata. Nöyryytysten muistaminen ja niistä puhuminen voivat auttaa. Olisi mielenkiintoista​ kuulla kokemuksistanne ja ajatuksistanne asian suhteen. Joten lue blogini ja kerro mielipiteesi asiasta!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.